VAN / GEVAŞ - Gevaş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gevaş Anadolu İmam Hatip Lisesi
SELİMİYE MAH. CUMHURİYET CAD. NO 101C İÇ KAPI NO 5 GEVAŞ / VAN
Vizyon
Gevaş ilçemizin en çok talep edilen lisesi olan Gevaş Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak vizyonumuz, il genelinde gerek mezun ettiği öğrencileri ile gerekse elde ettiği başarılarla adından söz ettiren bir imam-hatip lisesi olmaktır.
Misyon
Mevcut kaliteli öğretmen kadromuzla birlikte, meslekî, bilimsel ve ahlakî yönden öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan bir eğitim kurumu olan Gevaş Anadolu İmam-Hatip Lisesi, görevini başarıyla sürdürmektedir.
Başarılar
2013 yılı ´Ecdada Mektup´ adlı mektup yarışması İl Birinciliği, 2014 yılı Kuran-ı Kerim okuma yarışması İl İkinciliği, 2015 yılı Kuran-ı Kerim okuma yarışması İl 1. liği, Van´da düzenlenen “Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışması´nda il ikinciliği elde edilmiştir. 2014/2015 Eğitim Öğretim Yılında 14 Öğrenci,2015/2016 Eğitim Öğretim Yılında 26 Öğrencimiz üniversitelerin çeşitli lisans ve önlisans programlarına yerleşmiştir. Gevaş İlçesimizde 2017 YGS Sınavında en yüksek puanı okulumuz öğrencisi almıştır. 2018 Kayak Kuzey Disiplini Yıldızlar Kategorisinde öğrencimiz Ozan AYÇİÇEK Türkiye birinciliğini elde etmiştir. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyet programında yer alan, 26.12.2019 tarihinde Van ilinde düzenlenen ´´Kayaklı Koşu´´ yarışmasında öğrencilerimizden Bülent SOYALP birinciliği, Nejla ERDİNÇ ise ikinciliği elde etmiştir.
Kaloriferli merkezi ısıtma
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezinde yer aldığı için ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. İl merkezine ise gün içerisinde kooperatif minibüsleri ve Van Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri ile ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir.
Servis Bilgisi
Çevre köy ve mahallelerden okulumuza öğrenciler toplam 24 adet servis aracıyla taşımalı olarak ulaşım sağlayabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Van Gölü´nün güney kıyısında yer alan Gevaş ilçemiz, Van il merkezine 35 km, Van´ın Edremit ilçesine 20 km, Van Ferit Melen Havalimanı´na ise 30 km mesafede yer alan güzel ve şirin bir ilçemizdir.
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmakta olup Van il merkezine 35 km uzaklıktadır.
% 85
% 40